Αγγλοι πουσταράδες τα ΜΑΡΜΑΡΑ δεν σας ανήκουν,γιατί δεν εχετε ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ!!!!

Αγγλοι πουσταράδες τα ΜΑΡΜΑΡΑ δεν σας ανήκουν,γιατί δεν εχετε ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ!!!!

Ειναι ΕΛΛΗΝΙΚΑ και η θέση τους ειναι στο μουσείο της ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Από το µαστίγιο στον λιθοβολισµό Διαδήλωση στο Λονδίνο για τη σωτηρία 43χρονης Ιρανής


Η αρχική κατηγορία ήταν «παράνοµη εξωσυζυγική σχέση». Και για την κατηγορία αυτή έχει τιµωρηθεί ήδη µε 99 µαστιγώσεις. Τώρα την απειλούν µε λιθοβολισµό µέχρι θανάτου. 

Λέγεται Σακινέ Μοχαµάντι Αστιανί, είναι Ιρανή, 43 ετών και βρίσκεται στη φυλακή εδώ και πέντε χρόνια. Οπως λένε στην «Γκάρντιαν» τα παιδιά της, ο 22χρονος Σαγιάντ και η 17χρονη Φαριντέ, η µητέρα τους έχει ήδη τιµωρηθεί για κάτι που δεν έκανε. «Είναι αθώα και τώρα θέλουν να την εκτελέσουν µε έναν βάρβαρο τρόπο» λέει ο Σαγιάντ. «Το να τη σκεφτόµαστε θαµµένη ώς τον λαιµό, να τη λιθοβολούν µέχρι θανάτου, είναι ένας εφιάλτης που µας στοιχειώνει τα τελευταία χρόνια».

Το 2006 τιµωρήθηκε για το πρώτο της «έγκληµα», παρουσία του γιου της. «Τη µαστίγωσαν µπροστά στα µάτια µου, αυτή η σκηνή θα µείνει για πάντα χαραγµένη στο µυαλό µου» λέει ο Σαγιάντ. Στη συνέχεια, η µητέρα του κατηγορήθηκε από δικαστήριο της Ταµπρίζ ότι δολοφόνησε τον άνδρα της. Παρ’ όλο που αθωώθηκε, καταδικάστηκε ξανά για την παράνοµη σχέση της, µε βάση µια διάταξη που δίνει στον δικαστή το δικαίωµα να αποφασίζει κατά βούληση όταν υπάρχουν αµφιβολίες. Αυτή τη φορά, η καταδίκη ήταν λιθοβολισµός µέχρι θανάτου. Οπως ορίζει ο ισλαµικός νόµος (σαρία), ο µελλοθάνατος θάβεται ώς τη µέση αν είναι άνδρας και µέχρι τον λαιµό αν είναι γυναίκα και ζητείται από τους παρισταµένους να τον λιθοβολήσουν. Την Παρασκευή το βράδυ, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την ιρανική πρεσβεία στο Λονδίνο ζητώντας την απελευθέρωση της Σακινέ.

Λόγω της διεθνούς κατακραυγής, οι εκτελέσεις διά λιθοβολισµού είναι σπάνιες στο Ιράν. Στη χώρα αυτή, πάντως, εκτελέστηκαν πέρυσι 388 άνθρωποι, περισσότεροι από οπουδήποτε αλλού µε εξαίρεση την Κίνα. Η Μίνα Αχαντί, ακτιβίστρια που ζει στη Γερµανία και βοήθησε τα παιδιά τής Σακινέ να αρχίσουν την εκστρατεία τους, λέει ότι δέχθηκε την περασµένη εβδοµάδα τηλεφωνήµατα από τις οικογένειες ακόµη δύο γυναικών που κρατούνται στις φυλακές της Ταµπρίζ και έχουν καταδικαστεί κι αυτές σε λιθοβολισµό µέχρι θανάτου για µοιχεία. Πρόκειται για τη 19χρονη Αζάρ Μπαγκερί και την 25χρονη Μαριάν Γκορµπανζαντέ.

«Η Αζάρ συνελήφθη σε ηλικία 15 ετών. Δεν µπορούσαν να την τιµωρήσουν πριν να γίνει 18 και γι’ αυτό περίµεναν ώς τώρα» λέει η Αχαντί. Την έχουν ήδη υποβάλει σε εικονικούς λιθοβολισµούς και σύντοµα θα γίνει ο πραγµατικός.

Η Αχαντί γνωρίζει τα ονόµατα άλλων 12 γυναικών που έχουν καταδικαστεί σε λιθοβολισµό µέχρι θανάτου και εκφράζει την πεποίθηση ότι η ίδια τύχη περιµένει ακόµη 40-50 γυναίκες. «Η ποινή αυτή», τονίζει, «δεν αποτελεί µόνο µια τιµωρία, αλλά κι ένα πολιτικό µέσο που χρησιµοποιεί το ιρανικό καθεστώς για να απειλεί τον κόσµο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου