Αγγλοι πουσταράδες τα ΜΑΡΜΑΡΑ δεν σας ανήκουν,γιατί δεν εχετε ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ!!!!

Αγγλοι πουσταράδες τα ΜΑΡΜΑΡΑ δεν σας ανήκουν,γιατί δεν εχετε ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ!!!!

Ειναι ΕΛΛΗΝΙΚΑ και η θέση τους ειναι στο μουσείο της ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Διάσημα τατουάζ Η τέχνη της δερματοστιξίας

Η τέχνη του τατουάζ μετρά ήδη εκατοντάδες χρόνια ύπαρξης. Στην αρχαία Αίγυπτο τατουάζ είχαν οι βασιλικοί ακόλουθοι και οι ιερείς των ειδώλων για να διακρίνονται. Οι αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν τη τεχνική της δερματοστιξίας ήδη από τη Μυκηναϊκή εποχή, ωστόσο δεν έπαυαν να την θεωρούν ως συνήθεια των βαρβάρων και μάλιστα για τους αρχαίου Έλληνες ήταν ένα χαρακτηριστικό δουλείας, υποτέλειας και υποταγής.



Ο ιστορικός και βιογράφος Πλούταρχος ( 50 μ.Χ-127 μ.Χ)-αναφέρει πως οι Συρακούσιοι μετά τη συντριβή των Αθηναίων στις Συρακούσες της Σικελίας, έβαλαν ένα άλογο με τη μορφή τατουάζ στα μέτωπα των αιχμαλώτων. Από την άλλη, οι Ρωμαίοι σημάδευαν με τατουάζ τους σκλάβους και τους εγκληματίες και με το γράμμα D τους λιποτάχτες, ενώ στη Νέα Ζηλανδία αποτελούσε έμβλημα τιμής.

Ωστόσο, η τέχνη του τατουάζ έγινε ευρέως γνωστή στα μέσα της δεκαετίας του 1960. Το πρώτο στούντιο τατουάζ άνοιξε τις πόρτες του το 1963 στο Παρίσι με ιδιοκτήτη τον  Μπρούνο ντέ Πιγκάλ. Με την πάροδο του χρόνου οι λάτρεις του τατουάζ αυξάνονταν και στο παιχνίδι δεν άργησαν να μπουν και γνωστοί ηθοποιοί μοντέλα και αθλητές. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αστέρων που διαφήμισαν το τατουάζ είναι ο Μάρλον Μπράντο ως μηχανόβιος με τατουάζ στις ταινίες του, στις αρχές της δεκαετίας του 1980 τα supermodels όπως η Στέφανι Σέιμουρ και η Κάρε Ότις αλλά και οι σταρ του Χόλλιγουντ όπως η Ντρίου Μπάριμορ και ο Μίκι Ρούρκ.

Η δερματοστιξία όμως δεν είχε μόνο οπαδούς αλλά είχε και φανατικούς πολέμιους. Ιδιαίτερα στη δύση, αρκετοί θεωρούσαν ότι όποιος έχει τατουάζ ήταν προβληματικός καθώς τατουάζ έφεραν οι ναρκομανείς οι φυλακισμένοι κα. Τα τελευταία δέκα χρόνια όμως το τατουάζ φαίνεται να έχει απενοχοποιηθεί και αρκετοί είναι εκείνοι που έχουν «κοσμήσει» το σώμα τους με κάτι αντιπροσωπευτικό για εκείνους.

Σε αυτό έχουν συμβάλλει για ακόμα μια φορά τα είδωλα και πρότυπα της εποχής.  Μια από τις ωραιότερες γυναίκες του πλανήτη η Αντζελίνα Τζολί έχει «στολίσει» το σώμα της με  αρκετά και μεγάλα τατουάζ. Στο σύνολο η ηθοποιός έχει 13 τατουάζ όλα εκ των οποίων αποτελούν «στιγμές» που ίδια θέλει να θυμάται. Επίσης ο βρετανός ποδοσφαιριστής Ντέιβιντ Μπέκαμ έχει συνολικά επτά τατουάζ τα οποία απέκτησε μέσα σε περίπου δέκα χρόνια. Επτά τατουάζ όμως έχει και ο ηθοποιός Τζόνι Ντέπ. Όλα εκ των οποίων έχουν γίνει υπό την …βελόνα του tattoo artist ‘Tightrope’.  Την πίστη τους προς το θεό εξυμνεί ο γνωστός τραγουδιστής Τζάστιν Τιμπερλάικ με τα τατουάζ που έχει στο σώμα του. Συνολικά ο τραγουδιστής έχει έξι, εκ των οποίων τα δυο μεγαλύτερα είναι ένας σταυρός και ένας άγγελος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου