Αγγλοι πουσταράδες τα ΜΑΡΜΑΡΑ δεν σας ανήκουν,γιατί δεν εχετε ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ!!!!

Αγγλοι πουσταράδες τα ΜΑΡΜΑΡΑ δεν σας ανήκουν,γιατί δεν εχετε ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ!!!!

Ειναι ΕΛΛΗΝΙΚΑ και η θέση τους ειναι στο μουσείο της ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010

Στα 100 και ακόμα τρέχειΠως θα σας φαινόταν εάν φτάνατε στην εκκίνηση ενός ημιμαραθωνίου και ξαφνικά εμφανιζόταν ένας 99χρονος Ινδός με τουρμπάνι λέγοντας ότι θέλει να κάνει παγκόσμιο ρεκόρ; Σίγουρα θα σας φαινόταν περίεργο αλλά έγινε πραγματικότητα.


Ο Fauja Singh προσπάθησε το Σάββατο στο Λουξεμβούργο να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ απόστασης στη κατηγορία 90+ . Ο Ινδός αθληταράς δεν τα κατάφερε αλλά είμαστε σίγουροι ότι του χρόνου θα προλάβει την 100!
Ο Fauja Singh όταν ήταν φοιτητής (προ αμνημονεύτων ετών) ήταν στην ομάδα ανωμάλου δρόμου του πανεπιστημίου του. Έκανε ένα διάλλειμα 50 χρόνων (!) και συνέχισε τη προπόνηση του στα 81. Στα 89 τερμάτισε το πρώτο του μαραθώνιο στο Λονδίνο σε 6:54:42.
Φέτος ο Ινδός δρομέας δεν κατάφερε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ του ημιμαραθωνίου αφού τερμάτισε σε 3:32:30 και το ρεκορ είναι 3:21:27 από τον Σουηδό Βίκτορ Μπούργκεν στα 94 του το 2002. Μια επίδοση που απογοήτευσε τον προπονητή του μιας και οι προσδοκίες του ήταν για μια επίδοση στις 3:07-3:10 λεπτά.
Ο στόχος που του έχει απομείνει είναι να μπεί στο βιβλίο των ρεκορ Γκίνες ως ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος του πλανήτη παίρνοντας τη θέση του "δικού" μας Δημήτρη Ιορδανίδη ο οποίος στα 98 του τερμάτισε την κλασσική διαδρομή σε 7:33!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου