Αγγλοι πουσταράδες τα ΜΑΡΜΑΡΑ δεν σας ανήκουν,γιατί δεν εχετε ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ!!!!

Αγγλοι πουσταράδες τα ΜΑΡΜΑΡΑ δεν σας ανήκουν,γιατί δεν εχετε ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ!!!!

Ειναι ΕΛΛΗΝΙΚΑ και η θέση τους ειναι στο μουσείο της ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Ο Σωκράτης Σωκράτους φωτογραφίζει την Αθήνα


Ο Σωκράτους ήταν η επίσημη συμμετοχή στην 53η Διεθνή Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης/ Μπιενάλε Βενετίας (2009), με μία παρουσία που άφησε έντονες εντυπώσεις. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί αρχικά στο Μουσείο Μπενάκη, τον Ιούνιο, και θα μεταφερθεί τον Ιούλιο στην Αποθήκη Η’ της οδού Πειραιώς 260.



Η έκθεση του Σωκράτους είναι μία ιδιότυπη μορφή ημερολογίου, που ο καλλιτέχνης ανανεώνει καθημερινά με στιγμές από την καθημερινή ζωή, αποτυπώνοντας τον παλμό της πόλης. Δεν πρόκειται όμως για ρεπορτάζ: η ματιά του είναι τόσο προσωπική και διεισδυτική που γκρεμίζει κάθε όριο ανάμεσα στον φακό και το αντικείμενο φωτογράφησης. Πορτραίτα αγνώστων και γνωστών προσωπικοτήτων, πολιτικά και κοινωνικά επίκαιρα, άλλοτε ευχάριστα κι άλλοτε δυσάρεστα, πορτραίτα που έχουν τραβηχτεί μέσα από μία διαδικασία κατά την οποία ο φωτογράφος και ο φωτογραφιζόμενος γίνονται φίλοι.

Ο Σωκράτης Σωκράτους γεννήθηκε στην Πάφο της Κύπρου το 1971 και σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Έχει αναπτύξει έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα από την πρώτη του έκθεση, το 1996. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στο Μουσείο Μπενάκη, το Αθηναϊκό Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το Ίδρυμα Δέστε στην Αθήνα, στο Παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο (Γενί-Τζαμί) στη Θεσσαλονίκη, το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, το Ίδρυμα Λανίτη στη Λεμεσό κ.ά.
Το 2001 εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Μπιενάλε Τιράνων. Το 2008 συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις στο Παρίσι (στο πλαίσιο του Paris/Chypre -La Saison Culturelle Européenne), την Αρλ (Les Rencontres d’ Arles, Photographie) και τη Θεσσαλονίκη (Πεδίο Δράσης Κόδρα). Ο Σωκράτους ήταν ο επίσημος φωτογράφος στις προετοιμασίες έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004. Είναι γνωστός επίσης για την συγγραφική του δραστηριότητα, ενώ εργάζεται και ως φωτογράφος και καλλιτεχνικός διευθυντής στο θέατρο, με συνεργασίες με την Ομάδα Εδάφους του Δημήτρη Παπαϊωάννου, το Εθνικό Θέατρο, το Ελληνικό Φεστιβάλ, την Μπιενάλε Νέων Βενετίας και διάφορα περιοδικά. Το 2009 εκπροσώπησε την Κύπρο στην Μπιενάλε της Βενετίας.

Μουσείο Μπενάκη, 1-20 Ιουνίου
Πειραιώς 260 (Αποθήκη Η’), 3-15 Ιουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου