Αγγλοι πουσταράδες τα ΜΑΡΜΑΡΑ δεν σας ανήκουν,γιατί δεν εχετε ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ!!!!

Αγγλοι πουσταράδες τα ΜΑΡΜΑΡΑ δεν σας ανήκουν,γιατί δεν εχετε ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ!!!!

Ειναι ΕΛΛΗΝΙΚΑ και η θέση τους ειναι στο μουσείο της ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Κουβανέζικα πούρα σε ...κρίση!


Σημαντικό πλήγμα την βιομηχανία πούρων της Κούβας και κατ’ επέκταση την οικονομία της χώρας έχει επιφέρει η παγκόσμια οικονομική κρίση και η κίνηση για την απαγόρευση του καπνίσματος.
Η τελευταία σοδειά φύλλων καπνού για εξαγωγή, σημειώνει ο Guardian ήταν σημαντικά μικρότερη από την προηγούμενη και ήδη πολύ μικρότερη από την παραγωγή περασμένων ετών. Μέσα σε λιγότερα από πέντε χρόνια έχει μειωθεί κατά 90%.


Εκτός από την οικονομική κρίση που περιορίζει τις εισαγωγές από την Κούβα, άρα και την παραγωγή στη χώρα, οι νέοι αυστηροί αντικαπνιστικοί νόμοι σε πολλές χώρες της Δύσης περιορίζουν τους χώρους, όπως τα εστιατόρια και τα κλαμπ, όπου κατά παράδοση καταναλώνονταν τα εκλεκτά πούρα.
Τα κουβανέζικα χειροποίητα πούρα κατέχουν το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά και προτιμώνται ακόμα και στις ΗΠΑ που τυπικά έχει απαγορεύσει την εισαγωγή τους από το 1962 λόγω του εμπάργκο προς την κομουνιστική χώρα.
Αν και τα ανταγωνιστικά προϊόντα από τη Νικαράγουα και την Ονδούρα είναι εξίσου καλά, σημειώνει η εφημερίδα, το ιδιαίτερο κλίμα της Κούβας και ασφαλώς ο μύθος τους τούς προσδίδει άλλη αξία. Έτσι έγιναν η επιλογή, μεταξύ άλλων, μεγάλων της πολιτικής όπως, πρώτος ο ίδιος ο Φιντέλ Κάστρο (τον οποίο η CIA φέρεται να προσπάθησε να δολοφονήσει μέ ένα πούρο γεμάτο εκρηκτικά) αλλά και ο Γουίνστον Τσόρτσιλ που δάνεισε το όνομά του σε μία ποικιλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου