Αγγλοι πουσταράδες τα ΜΑΡΜΑΡΑ δεν σας ανήκουν,γιατί δεν εχετε ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ!!!!

Αγγλοι πουσταράδες τα ΜΑΡΜΑΡΑ δεν σας ανήκουν,γιατί δεν εχετε ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ!!!!

Ειναι ΕΛΛΗΝΙΚΑ και η θέση τους ειναι στο μουσείο της ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Σαν σήμερα

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα

1347 Ο Ιωάννης Στ’ Καντακουζηνός στέφεται συναυτοκράτορας του Ιωάννη Ε’ Παλαιολόγου. Λήγει ο εξάχρονος καταστροφικός εμφύλιος πόλεμος. Οι πρωταγωνιστές του σύναψαν συμμαχίες με εχθρούς του Βυζαντίου. Ο Καντακουζηνός πάντρεψε τη 13χρονη κόρη του με τον Οθωμανό Σουλτάνο Οχράν και τον αποβίβασε στην Καλλίπολη.


Ο Γεώργιος Παπανικολάου στο Λογκ Αϊλαντ
Ο Γεώργιος Παπανικολάου στο Λογκ Αϊλαντ
1830 Ο Ισημερινός αποκτά την ανεξαρτησία του. Είχε απαλλαγεί από την ισπανική κυριαρχία το 1820, για να ενταχθεί αρχικά στη Μεγάλη Δημοκρατία της Κολομβίας, που ίδρυσε ο Σιμόν Μπολιβάρ.
1883 Στην Κύμη της Εύβοιας γεννιέται ο Γεώργιος Παπανικολάου, διάσημος Ελληνας γιατρός, βιολόγος και ερευνητής.
1907 Γεννιέται η Αμερικανίδα συγγραφέας Δάφνη ντι Μοριέ. Οι ταινίες του Αλφρεντ Χίτσκοκ «Ρεβέκκα» και «Τα πουλιά» έχουν βασιστεί στα ομώνυμα μυθιστορήματά της.
1912 Ο υπολοχαγός Δημήτριος Καμπέρος πραγματοποιεί την πρώτη πτήση με στρατιωτικό αεροπλάνο στην Ελλάδα.
1940 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Οι Γερμανοί εισβάλλουν στη Γαλλία.
1961 Γεννιέται ο Αμερικανός ηθοποιός Γκάρι Κούπερ. Θα εργαστεί ως σκιτσογράφος και ως ξεναγός, αλλά τελικά θα τον κερδίσει ο κινηματογράφος, αρχικά με ρόλους κομπάρσου σε βουβές ταινίες γουέστερν και στη συνέχεια θα πρωταγωνιστήσει σε μεγάλες επιτυχίες, όπως «Για ποιον χτυπά η καμπάνα», «Βέρα Κρουζ» και «Το τρένο θα σφυρίξει τρεις φορές».
1981 Στην πλατεία Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό, ο Αλί Αγκτζά αποπειράται να δολοφονήσει τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β’.
1982 Πεθαίνει η Κυρά της Ρω, Δέσποινα Αχλαδιώτη. Επί 40 χρόνια ύψωνε την ελληνική σημαία στην ακριτική νησίδα της Ρω, όπου ζούσε.
2009 Η Γαλλική Γερουσία εγκρίνει νόμο για την καταπολέμηση της διαδικτυακής πειρατείας. Θεσπίζονται βαριές ποινές για όσους χρήστες κατεβάζουν παράνομα μουσική και ταινίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου