Αγγλοι πουσταράδες τα ΜΑΡΜΑΡΑ δεν σας ανήκουν,γιατί δεν εχετε ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ!!!!

Αγγλοι πουσταράδες τα ΜΑΡΜΑΡΑ δεν σας ανήκουν,γιατί δεν εχετε ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ!!!!

Ειναι ΕΛΛΗΝΙΚΑ και η θέση τους ειναι στο μουσείο της ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010

Βρήκαν εμβόλιο που προστατεύει από όλους τους ιούς της γρίπηςΣημαντικό βήμα προς την παρασκευή ενός «οικουμενικού» εμβολίου για κάθε μορφή γρίπης έκαναν οι επιστήμονες. Οπως διαπίστωσαν, μια «ακέφαλη» μορφή του ιού της γρίπης προστάτεψε ποντίκια από διαφορετικά στελέχη της ασθένειας.


Εντόπισαν μάλιστα ένα κομμάτι του ιού που φαίνεται να είναι το ίδιο ακόμα και σε μεταλλαγμένα στελέχη, ενώ βρήκαν και τρόπο να το μετατρέψουν σε εμβόλιο. Φυσικά αυτός ο στόχος είναι αρκετά μακροπρόθεσμος, ωστόσο θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι έφτασαν σ’ αυτό το σημείο. «Επόμενο βήμα στην προσπάθεια είναι να αποδειχθεί ότι δρα και στους ανθρώπους με τον ίδιο τρόπο που δρα και στα ποντίκια» υπογραμμίζουν οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής Mount Sinai στη Νέα Υόρκη.

«Εχουμε να αναφέρουμε πρόοδο προς την κατεύθυνση ενός εμβολίου κατά της γρίπης που θα μπορούσε να προστατεύει από πολλά στελέχη του ιού. Τα υπάρχοντα αντιγριπικά εμβόλια είναι αποτελεσματικά μόνο ενάντια σε μικρή γκάμα στελεχών. Γι’ αυτόν τον λόγο χρειάζεται να παράγονται και να γίνονται νέα εμβόλια κάθε χρόνο» εξηγούν στην ανακοίνωσή τους οι επιστήμονες.

Οι ιοί της γρίπης μεταλλάσσονται συνεχώς και κάθε χρόνο ένα κοκτέιλ από τρία εμβόλια κατά της γρίπης αναπροσαρμόζεται για να χτυπηθούν οι πιο κοινές νέες μεταλλάξεις. Κάθε δεκαετία εμφανίζεται δε ένα νέο στέλεχος που προκαλεί πανδημία, όπως έγινε πέρσι με τον Η1Ν1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου