Αγγλοι πουσταράδες τα ΜΑΡΜΑΡΑ δεν σας ανήκουν,γιατί δεν εχετε ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ!!!!

Αγγλοι πουσταράδες τα ΜΑΡΜΑΡΑ δεν σας ανήκουν,γιατί δεν εχετε ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ!!!!

Ειναι ΕΛΛΗΝΙΚΑ και η θέση τους ειναι στο μουσείο της ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Κάηκε η μεγαλύτερη συλλογή φιδιών του κόσμου


Πυρκαγιά που ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αίτια, κατέστρεψε ολοσχερώς τη μεγαλύτερη συλλογή φιδιών του κόσμου στη Βραζιλία, με ιδιαίτερη αξία για την επιστημονική έρευνα.
Η συλλογή του Ινστιτούτου Μπουταντάν ξεκίνησε πριν από έναν αιώνα και περιλάμβανε μέχρι την περασμένη εβδομάδα σχεδόν 80.000 φίδια διατηρημένα σε γυάλες, καθώς και πολλές χιλιάδες δείγματα αραχνών και σκορπιών.
«Ολόκληρη η συλλογή χάθηκε, η μεγαλύτερη συλλογή φιδιών στον κόσμο» δήλωσε απογοητευμένος ο υπεύθυνος της συλλογής Φρανσίσκο Φράνκο.


Τα δείγματα χρησιμοποιούνταν για μελέτες που αφορούν την εξέλιξη και τις εξαφανίσεις ειδών, εξήγησαν εκπρόσωποι του Ινστιτούτου.
Ευτυχώς, η φωτιά δεν επεκτάθηκε στο γειτονικό κτήριο όπου φιλοξενούνται ζωντανά φίδια, ορισμένα από τα οποία χρησιμοποιούνται για την παραγωγή αντιοφικών ορών και σε βιοϊατρικές έρευνες.
Το πιθανότερο είναι ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από ένα ελαττωματικό ηλεκτρικό κύκλωμα και επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των εύφλεκτων υγρών μέσα στα οποία φυλάσσονταν τα νεκρά φίδια.
Το κτήριο που φιλοξενούσε τη συλλογή ήταν ανοιχτό μόνο για φοιτητές και επιστήμονες, ωστόσο το ενδεχόμενο εμπρησμού δεν έχει ακόμα αποκλειστεί επισήμως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου