Αγγλοι πουσταράδες τα ΜΑΡΜΑΡΑ δεν σας ανήκουν,γιατί δεν εχετε ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ!!!!

Αγγλοι πουσταράδες τα ΜΑΡΜΑΡΑ δεν σας ανήκουν,γιατί δεν εχετε ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ!!!!

Ειναι ΕΛΛΗΝΙΚΑ και η θέση τους ειναι στο μουσείο της ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Βλαστικά κύτταρα στη θεραπεία της κώφωσης

 

Ανταλλακτικά για το αφτι

Τόσο τα εμβρυικά όσο και τα λεγόμενα τεχνητά βλαστοκύτταρα μπορούν να μετατραπούν στο εργαστήριο στα ειδικά κύτταρα του αφτιού με τα οποία γίνονται αντιληπτοί οι ήχοι, ανακοίνωσαν Αμερικανοί ερευνητές έπειτα από πειράματα σε ποντίκια.


Αν και τα κύττταρα που δημιουργήθηκαν με τη νέα τεχνική δεν μεταμοσχεύθηκαν πίσω στα πειραματόζωα, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Στάνφορντ αισιοδοξούν για νέες θεραπείες κατά της βαρηκοΐας και της κώφωσης.
Η απώλεια ακοής είναι σημαντικό πρόβλημα στις περισσότερες κοινωνίες. Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, το 15% του πληθυσμού ηλικίας 20-69 ετών παρουσιάζουν πρόβλημα ακοής στις υψηλές συχνότητες.
Η απώλεια αυτή οφείλεται συνήθως σε καταστροφή των στερεοκροσσών, κυττάρων καλυμμένων με μικροσκοπικά τριχίδια, τα οποία ταλαντώνονται από τα ηχητικά κύματα που φτάνουν στο έσω αφτί. Το βασικό πρόβλημα με τα τριχωτά αυτά κύτταρα είναι ότι δεν αναγεννώνται στην περίπτωση που υποστούν βλάβες.
Ο Δρ Καζούο και οι συνεργάτες του στο Στάνφορντ αναφέρουν τώρα στην έγκριτη επιθεώρηση Cell ότι κατάφεραν να δημιουργήσουν στερεοκροσσούς στο δοκιμαστικό σωλήνα.
Όπως αναφέρει το Reuters, τα πολύτιμα τριχωτά κύτταρα προήλθαν από καλλιέργειες δύο διαφορετικών ειδών κυττάρων: βλαστικών κυττάρων που απομονώθηκαν από έμβρυα ποντικού, και τεχνητών βλαστικών κυττάρων (iPS), οποία δημιουργήθηκαν από κύτταρα δέρματος (ινοβλάστες) ποντικού.
Στο απώτερο μέλλον, τα κύτταρα που δίνει η μέθοδος θα μπορούσαν να μεταμοσχεύονται στον κοχλία του αφτιού για να αποκαθιστούν την ακοή σε όλες τις συχνότητες. Υπάρχουν όμως «πολλά εμπόδια που απομένει να ξεπεραστούν» μέχρι η τεχνική να φτάσει σε αυτό το επίπεδο.
Σε πρώτη φάση, όμως, οι επιστήμονες θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν καλλιέργειες αυτών των τεχνητών τριχωτών κυττάρων για να δοκιμάζουν φάρμακα κατά της βαρηκοΐας και της κώφωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου